Op zo’n 400 meter van de camping ligt een groot winkelcentrum en van hieruit kunt u met het openbaar vervoer naar het centrum van Dordrecht, de oudste stad van Holland, met een verrassend en autovrij centrum.

Tegenover dit winkelcentrum, ligt een station van de NS en kunt u met de trein naar bijvoorbeeld Rotterdam en Gorinchem.

Moderne, snelvarende, waterbussen brengen u naar de regioplaatsen in het Drechtstedengebied, maar ook naar Rotterdam, Gorinchem of naar Kinderdijk met zijn prachtige molens. 

De Waterbussen meren af aan de Merwedekade. Doordat de fiets meegenomen kan worden, zijn andere bezienswaardigheden in de omgeving van Dordrecht op een attractieve manier te bereiken.

Dordrecht telt duizenden monumenten waaronder de  prachtige Grote Kerk en de Groothoofdspoort. U wordt beloond met een schitterend uitzicht over het eiland.

Ook de havens, waarvan er één wordt overkluisd door het stadhuis, vormen een bezienswaardigheid. Langs de oude havens staan indruk wekkende koopmanshuizen.

Het Hof is een oud Augustijner klooster met een interessante geschiedenis. In Het Hof vond bijvoorbeeld in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaats.

Het Statenplein is het middelpunt van de stad.

Op het nabijgelegen Scheffersplein staat een standbeeld van de Dordtse schilder Ary Scheffer en op de Visbrug een standbeeld van de gebroeders Johan en Cornelis de Witt.

Op de Noordendijk vinden we de laatst overgebleven molen in Dordrecht de Kijck over den Dijck.

Hofjes zoals het Regenten- of Lenghenhof (1755), het Arend Maartenszhof (1625), het Van Slingelandtshof of Arme Vrouwenhof (1519), de Wilhelminastichting (1926), het Clara- en Mariahof (1880) zijn zeker een bezoek waard.

De Dordtse Biesbosch ligt zuidoostelijk van de stad en de Sliedrechtse Biesbosch noordoostelijk. 

Beide maken deel uit van het Nationaal Park de Biesbosch.

Via het pontje tussen de Kop van het Land en Werkendam is de rest van het Nationaal Park de Biesbosch toegankelijk.

CONTACT:

Camping “Het Loze Vissertje”.

Loswalweg 3

3315 LB Dordrecht

T: 078-6162751

E-mail: info@campinghetvissertje.nl

Kvk nummer: 24463965

BTW nummer: NL820906323B01

Bank: ING Bank NV